Oct 26, 2011

DNA

Lawan Arah
Aku bukan benci kamu, cumaaaa..... si jarum minit yang gemar berpusing melawan arah jam.


Muzium Memori
Apa yang perlu diselamatkan & diawet lalu dimuziumkan dalam kotak memori kita bukanlah koleksi jatuh- bangun kita sebagai manusia lemah tetapi beberapa momen zaman kecil ketika menjadi putri balerina, putri kayangan dan putri raja.


Shadows of the Pomegranate Tree
"Selamatkanlah kami daripada anjing gila dan mereka yang makan babi. Selamatkanlah kami daripada musuh kebenaran, yang begitu buta oleh kepercayaan sempit mereka sehingga memaku tuhan mereka pada kayu." ~ Bayangan Pohon Delima oleh Tariq Ali.
-------------------------------
DUA KUTUB 
Entiti Dari Dua Kutub
Titik hitam dan putih asalnya adalah dua entiti yang berbeza, seolah mereka datang dari dua kutub yang bertentangan. Dalam analogi lain ia bagaikan untung/rugi, betul/salah, hidup/mati, suka/duka, menang/kalah, jujur/tipu, benar/palsu dsb.


Bertemu Dua Entiti Kutub
Semua manusia telah bertemu entiti yang bertentangan dalam hidup. Kebiasaannya, mentaliti mereka membaca entiti ini mengikut sifat luarannya.Intepretasi Dua Entiti Kutub
Letakkan hitam dan putih duduk bersebelahan dan mulalah merungkai kesucian warna hitam dan kejelekan warna putih.1 comment:

  1. Teh, kalau boleh aku nak kuburkan terus muzium memori hidup aku. rupanya muzium memori tu kalis bom. kalis pecah. kalis hakis.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...